Anläggning gräsmatta

Gräsmatta – gräsytor. Vi hjälper dig till en grön trädgård.

Vi hjälper dig anlägga gräsmatta

Att anlägga en gräsmatta behöver inte vara svårt. Varje år hjälper vi bosatta i Åre med anläggning av färdig gräsmatta. Det är enkelt och går snabbt!

Att anlägga gräsmatta kräver ett bra förarbete – vi hjälper dig!
Oavsett om du väljer att så gräs själv eller lägga färdigrullad gräsmatta så behöver du göra ett bra förarbete. Vi vet vad som krävs och hjälper dig hela vägen. Häng me.

Vi ingår i Reaxcer
NYANLÄGGNING OCH GROVPLANERING

Beroende på underlag så varierar grovplaneringen. Vi frigör marken från stenar, rötter och andra ojämnheter för att skapa en plan yta. Därefter tillsätter vi matjord i minst 10-15 cm lager och lägger ut gräsmattorna kant i kant. Det är viktigt att tillsätta mycket vatten så att underlaget och gräsmattorna är genomvattnade. Vi ser till att gräsmattorna planas ut för att undvika luftfickor och för att rötterna ska få kontakt med marken.

Din nya gräsmatta är nu på plats och behöver vattnas 2-3 veckor. 

ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN ANLÄGGER GRÄSMATTA
  • När ska man anlägga gräsmatta? Under hösten i augusti och september när det är hög luftfuktighet är det bra förutsättning att anlägga gräsmatta. Vi arbetar ofta med färdiga gräsmattor och dessa går att lägga under hela växtsäsongen.

 

  • Hur vill du ha din trädgård? Se til att planera vart gångar, rabatter och träd ska vara. Allt blir mycket enklare med trädgårdsplanering.

 

  • Regelbunden vattning. Din nya gräsmatta ska vattnas regelbundet de 2-3 första veckorna.